Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs sürecinin başladığı Mart ayından bu yana salgının yayılmasını azaltıcı önlemler alarak, tedbirleri elden bırakmıyor. Dezenfeksiyon ve temizlik işlemlerini titizlikle yerine getiren Büyükşehir ekipleri, 12 ay boyunca program dahilinde kent genelinde aktif bir şekilde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik ve ilaçlama birimi ekiplerinin kullandığı cihazların bakım ve onarımı ise Büyükşehir bünyesinde yapılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in tasarruf tedbirleri kapsamında Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda yer alan atölyede arızalanan cihazlar usta ellerden geçiyor ve hizmete yeniden kazandırılıyor. Büyükşehir, bu sayede hem tasarruf ediyor hem de geri dönüşüme katkı sunuyor.

EFOR ÇAY HALKA AÇILIYOR EFOR ÇAY HALKA AÇILIYOR

İlaçlama birimi görevde, cihazlar emin ellerde

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ilaçlama birimi ekipleri, 227 cihazla göletler, havuzlar, rögar kapakları, bataklıklar ve sazlık alanlar, su kuyuları, foseptikler, kanallar, dere yatakları, metruk alanlar, çöp konteynerleri, gübrelik alanlar,  çürüyen hayvansal ve bitkisel atıkları, mezbahalar, atık su arıtma tesisleri gibi sivrisinek, karasinek, fare ve diğer haşere türlerinin üreme alanlarında larva ve uçkunla mücadele çalışmalarını sürüyor. Tarsus’tan Anamur’a 13 ilçede görev yapan ilaçlama ekiplerinin yoğun mücadelesinde kullandığı cihazların düzenli bakım ve onarımı ise Büyükşehir’in atölyesinde gerçekleştiriliyor. Ekipler, hem ilaçlama sırasında kullandıkları ilaçları merkezden temin ediyor hem de cihazların bakım, onarım ve tamiratını yaptırıyor.

Atölyemizde hiçbir cihaz atılmaz hizmete geri kazandırılır”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ilaçlama biriminde atölye sorumlusu olan Cafer Güzel, atölyede kullanılamayacak durumda olan cihazların işe yarar parçalarını bile kullandıklarını, atölyede hiçbir cihazın atılmadığını söyledi. Güzel, “Atölyemizde ilaçlama araçlarımızın üzerinde bulunan ulv, holder, mistblower gibi cihazların bakım, onarım ve tamiratlarını gerçekleştiriyoruz. İl genelinde 12 ay boyunca larva ve haşere mücadelemiz için cihazların sağlıklı çalışması bizler için önemli. Yaz sezonu ve kış sezonu öncesi cihazlarımızın ayar ve bakımlarını titizlikle atölyemizde gerçekleştiriyoruz. Belediyemizin bünyesinde bulunan atölyemiz sayesinde gerek dışardan parça alıp montajını yapmak suretiyle gerekse en önemlisi cihazlarımızın tamiratını kendi imkanlarımızla yaparak tasarruf sağlıyoruz” dedi.

Yapılan tamirat çalışmaları kapsamında 13 ilçede görev alan ilaçlama biriminin kullandığı çok sayıda cihazın bakım ve onarımının tamir atölyesinde yapıldığını ifade eden Güzel, “Atölyemizde hiçbir cihaz atılmaz hizmete geri kazandırılır” ifadelerine yer verdi. 

Sokakları pırıl pırıl yapan araçlar da bakım onarım için bu atölyede

Büyükşehir temizlik biriminde görev yapan ekipler, her gün düzenli olarak süpürge araçlarıyla sokakları süpürüyor ve temizliyor. Büyük süpürge araçları baştan başa caddeleri, küçük araçlar ise kaldırımları ve yol kenarlarını temizliyor. Haftalık bakımı ve tamirat işlemleri ise Büyükşehir’in atölyesinde yapılıyor.

“Dışarıya göndermeden elimizde olan malzemelerle bakım ve tamiratlarını yapıyoruz”

Kent genelinde sokakların temizliğinde kullanılan süpürge araçlarının bakım ve tamirat işlemlerini yapan görevlilerden biri olan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik Şube Müdürlüğü’nde hizmet veren Ali Ateş, “Süpürge araçları bakım ve onarım işlerinden sorumluyum. Araçların bakımlarını yapıyoruz. Dışarıya göndermeden, elimizde olan malzemelerle yapmaya çalışıyoruz. Hortumları patlayabiliyor, fırçaların ömrü bitiyor. Emiş boruları eskidiğinde yenilemesini yapıyoruz. Bu şekilde elimizde olan malzemelerle bakım ve tamiratlarını yapıyoruz. Bu tamirat işlemlerini Makine İkmal içerisinde bulunan atölyemizde gerçekleştiriyoruz. 15 günde bir bakım ve yağlamalarını yapıyoruz, kontrollerini yapıyoruz” diye konuştu.