Toplantıda konuşan ve partililere seslenen Başkan Özyiğit: “Sizler kendi ikbaliniz için değil, ülkemiz ve Partimiz için mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev gezerek çalıştınız. Bu çalışmalarınız boşa gitmedi, bu başarıyı getirdi. 31 Mart seçimleri Türkiye için umudun bitmediğini gösterdi. Gelecek için, iktidar için umut oldu.”

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen CHP Mersin İl Danışma Kurulu Toplantısına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır ile Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kollarının başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Genel Başkan Özgür Özel’in önderliğinde CHP’nin 47 yıl aradan sonra seçimlerde birinci parti olduğunu hatırlattı. Elde edilen başarı nedeniyle partilileri tebrik eden Özyiğit, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

ÖZYİĞİT: “ÜZERİMİZE DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Başkan Özyiğit, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Mersin’de büyük bir başarı elde ettik, Büyükşehir Belediyemizi büyük bir oy oranıyla kazandık. 3 ilçe belediyemizi 7’ye çıkardık. Ve sizler böyle bir başarının altına imza attınız. Yüreğinize sağlık. Yenişehir’de de önemli bir başarıya imza attık. İlk geldiğimiz 9 muhalif meclis üyesi vardı. Bu sayı 4’e indi. Bu dönem Mersin Büyükşehir Belediye Meclisine giden 8 meclis üyemizin 8’i de Cumhuriyet Halk Partili. 2019’da en yakın partiye büyük fark atmıştık ama bu dönem bu farkı neredeyse 4’e katladık. Yani Cumhuriyet Halk Partisi, Yenişehir’de ve Mersin’de yoluna rakipsiz devam edecek. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de ifade ettiği gibi bu, halkımızın bize verdiği bir kredi. Krediyi doğru kullanırsak, halkımız bize yeni sorumluluklar verir.  Biz bu sorumluluğa hazır olmak adına, bulunduğumuz alanlarda üzerimize düşeni fazlasıyla yapmak zorundayız."

CHP'Lİ DİNÇER: “BALIK ÇİFTLİKLERİ ZARAR VERECEK” CHP'Lİ DİNÇER: “BALIK ÇİFTLİKLERİ ZARAR VERECEK”

BAŞKAN ÖZYİĞİT, CHP’NİN EĞİTİM TOPLANTISINA DAVET EDİLEN TEK BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Yenişehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri ve Türkiye’ye model olan Erken Çocukluk Gelişimi Projesi hakkında da konuşan Başkan Abdullah Özyiğit: “Dün Genel Başkan Yardımcımız Sayın Suat Özçağdaş aradı ve bizi Partimiz tarafından 18 Temmuz’da düzenlenecek eğitim toplantılara davet etti.  Bu toplantılara davet edilen tek belediye başkanı olmanın onurunu yaşıyorum. Türkiye’de bir ilk olan erken çocukluk eğitimi ile ilgili 5 yıldır yaptığımız çalışmaları, Türk eğitim sistemine dahil edilmesi için anlatacağız.  Geleceğimiz olan çocuklarımızın dünyaya gelir gelmez, nasıl bir eğitime tabi tutulması ile ilgili bilime dayalı yaptığımız çalışmalar inanıyorum ki gelecekte tüm Türkiye’de uygulanacak” dedi

Editör: Yasin ABACI