Geçtiğimiz yıl Ankara’da faaliyetlerine başlayan ve kısa sürede geleneksel çikolata ve şekerlemede önemli bir marka haline gelen Sial Çikolata’nın kurucusu Gıda Mühendisi Yeşim Tekin, 60 kişiden oluşan Hacettepe Üniversitesi Gıda Topluluğu’nu, Çayyolu’nda bulunan üretim merkezinde ağırladı.

Sektörde 20 yıla yakın zamandır faaliyet gösteren Yeşim Tekin, düzenlediği atölye çalışmasında öğrencilere çikolata yapım tekniklerini ve çikolata yaparken dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

PAKUN’UN ÖDÜLLÜ UNU WORLDFOOD FUARI’NDA ÖDÜLLÜ ŞEF EYÜP KEMAL SEVİNÇ İLE BULUŞTU PAKUN’UN ÖDÜLLÜ UNU WORLDFOOD FUARI’NDA ÖDÜLLÜ ŞEF EYÜP KEMAL SEVİNÇ İLE BULUŞTU

Çikolata ve şekerlemelerin tüm aşamalarını öğrencilere gösteren Tekin, “Ben de Hacettepe Üniversitesi mezunu olduğum için aynı okuldan mezun olmaya hazırlanan meslektaşlarımızı tesisimizde ağırlamak benim için çok gurur verici... Burada arkadaşlarımızla birlikte ürünleri üretirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, sağlıklı üretim tekniklerini, hangi kriterlerde ham madde kullanıldığını ve sektörde karşılaşılabilecek sorunları anlatarak tecrübelerimizi paylaştık” diye konuştu.

Geleneksel çikolata ve şekerleme üretiminin birçok aşaması ve ince detayı olduğuna değinen Tekin, “Çikolata temperlemede hangi sıcaklıklara dikkat edilmesi gerektiğinden, çikolatanın hangi derecede beklemesi gerektiğine kadar birçok aşamayı katılımcı öğrencilerimizle paylaştık. Geleneksel çikolata yaparken söz konusu teknik detaylara uyulmazsa nasıl sonuçlarla karşılaşılacağını da uygulamalı olarak gösterdik. Herkes için çok faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.