Doç. Dr. Özbozkurt, “Psikolojik Sahiplik Yeşil Örgütsel Davranışı Etkiler mi?” çalışmasını Uluslararası Bilim Konferansında sundu.

Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Psikolojik Sahiplik Yeşil Örgütsel Davranışı Etkiler mi?”(Does Psychological Ownership Affect Green Organizational Behavior?) başlıklı çalışmasını Singapur’da gerçekleştirilen 8. Uluslararası Sosyal ve Beşerî Bilimler Konferansı’nda sundu.

Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt sunumunda: “Çevresel sürdürülebilirlik ve çevreyi koruma konusundaki artan farkındalık, örgütlerde de yeşile duyarlı bir şekilde davranılması gerektiğini ortaya koymuştur. Çünkü çevresel fayda ve çıkarlara öncelik vermeyen, operasyonel faaliyetlerinde çevreyi ve sürdürülebilirliği göz önünde bulundurmayan kuruluşların varlığını sürdüremeyeceği aşikârdır. Yeşil davranışın örgüte entegre edilmesi noktasında ise çalışanların örgütü ‘kendilerinin’ olarak algılaması, örgütün kimliğine ve kültürüne kendilerini ait hissetmesi, örgütü psikolojik olarak sahiplenmesi ve örgütün çevresel sürdürülebilirliğinden kendilerini sorumlu hissetmesi önemlidir” dedi.

SABRİ TEKLİ, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NI KUTLADI SABRİ TEKLİ, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NI KUTLADI

Tamamlandığında dünyanın en uzun asma köprüsü olma niteliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bağlantı elemanları olan cıvatalarını üreten dünyaca ünlü Türk işletmesindeki iş görenler üzerinde ilgili çalışmayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Özbozkurt: “Çalışmamızda, örgütü psikolojik olarak sahiplenen iş görenlerin yeşil örgütsel davranış, örgüt içinde israfı azaltmak ve kaynakları verimli kullanmak suretiyle yeşil satın alma, örgütü koruma ve örgüte kendisini sorumlu hissetme düzeylerinin yüksek olduğu sonucu ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.