Anamur’a ek adliye binası Anamur’a ek adliye binası

22 Şubat tarihinde etkili olan zirai don olayı Akdeniz ve Tarsus başta olmak üzere Mersin genelindeki tarım arazilerine büyük ölçüde zarar verdi. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal Türkiye Büyük Millet Meclisinde söz alarak Mersin’in acilen afet bölgesi ilan edilmesini talep etti.
Milletvekili Uysal yaşanan zirai don afetinden zarar gören üreticilerin borçlarının ertelenmesini, TARSİM incelemelerinin bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

Yaşanan afetin 30 binin üzerinde çiftçiyi ve yaklaşık 300 bin dönümün üzerinde araziyi etkilediğini vurgulayan Uysal: “22 Şubat tarihinden itibaren Tarsus ve Akdeniz ilçelerimiz başta olmak üzere seçim bölgem olan Mersin’imiz genelinde yaşanan zirai don afeti 30 binin üzerinde çiftçimizi ve 300 bin dönümün üzerinde tarım arazimizi etkilemiştir. Her zaman olduğu gibi çiftçilerimizin yanında olmalıyız. Bu nedenle Mersin ilimizin acil bir şekilde afet bölgesi ilan edilerek Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından; çiftçilerimizin borçları ertelenmeli, TARSİM incelemeleri bir an önce tamamlanmalı ve bir sonraki üretim dönemi için maddi destek sağlanmalıdır. Destek üreticimize, bereket ülkemize” dedi.