Türkiye’nin yöresel lezzetleri, tıpkı Dubai çikolatasının dünyayı fethetmesi gibi, ülkemizin farklı köşelerine doğru yolculuğa çıkıyor. Ege’nin zeytinyağlılarından İç Anadolu’nun gözlemelerine kadar uzanan serüvende sıra artık Karadeniz’in incisi Rize’nin kavurmasına geldi....
RİZE’NİN YÖRESEL LEZZETİ İSTANBUL’A TAŞINDI
Karadeniz’in lezzetleri sınır tanımıyor. Adeta Dubai çikolatasının dünyayı fethetmesi gibi, Türkiye’nin dört bir yanına yayılıyor. Sıra Rize’nin taş kavurmasına geldi. Rize mutfağının köklü lezzetlerinden kavurmayı bin yıllık pişirme yöntemiyle İstanbul’a taşıyan restoran, pileki taşında kavurmanın inceliklerini metropollüler için sunarak kısa sürede geniş bir kitleye hitap etmeyi başardı.
Bunlar da ilginizi çekebilir